Vloerisolatie en chapewerken door één partner

Wij adviseren om de vloerisolatie en de chapewerken (cementdekvloer) toe te vertrouwen aan één vaste partner. Zo draagt één bedrijf de verantwoordelijkheid en loop je geen risico op vertragingen door onderlinge misverstanden. Wij bieden deze totaalservice en plaatsen zowel thermische als akoestische vloerisolatie.

Welke vloerisolatie voor jouw situatie?

Ook voor vloerisolatie bestaan er talrijke mogelijkheden. Afhankelijk van de specifieke situatie mag je bij Giel rekenen op deskundig advies voor de juiste keuzes met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

We maken een onderscheid tussen thermische en akoestische isolatie. Thermische isolatie houdt de warmte binnen en de koude buiten. Zonder isolatie vormt je vloer een koudebrug naar de ondergrond.

Akoestische isolatie is van groot belang bij de tussenverdiepingen (verdiepingen in een woning, kantoor, appartementen,…). De juiste keuze van akoestische vloerisolatie kan heel wat wrevel en frustraties voorkomen. Ook hier is een vakkundige plaatsing van groot belang. Eventuele onzorgvuldigheden bij de plaatsing kunnen na de chape- en vloerwerken niet hersteld worden.

Mogelijkheden voor thermische vloerisolatie

Voor thermische vloerisolatie werken wij meestal met één van drie onderstaande mogelijkheden. Deze vloerisolatie wordt steeds onder de chape, cementdekvloer of betonvloer geplaatst. Elke optie is combineerbaar met vloerverwarming.

  • Drukvaste PUR-platen volgens de vereiste dikte. Het dampscherm op de platen houdt condensatievocht uit de isolatieplaten, noodzakelijk voor het behoud van de beoogde isolatiewaardes.
  • Gespoten PUR-schuim is ideaal voor het zorgvuldig opvullen van alle kantjes en hoeken. Na het spuiten, hardt dit materiaal snel uit. Bij vloerverwarming moet het oppervlak eerst nog glad geschuurd worden.
  • Deze vloerisolatie met cementgebonden EPS-korrels wordt ook wel isolatiechape genoemd.

Mogelijkheden voor akoestische vloerisolatie

Akoestische isolatie stopt het verspreiden van contactgeluiden tussen de verschillende verdiepingen in een woning, appartements- of kantoorgebouw.

Deze akoestische matten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten met variërende diktes en db-waardes. Wij geven je advies op maat voor de juiste keuze.

Offerte binnen de 24 uur

Voor vloerisolatie in combinatie met chapevloeren en cementdekvloeren mag je rekenen op een gedetailleerde offerte binnen de 24 uur.